Draai uw apparaat

FreeCell Patience

Oorsprong van Free Cell Spel

Free Cell is een populair solitaire kaartspel dat in 1978 werd ontwikkeld door Paul Alfille. Het werd voor het eerst geïntroduceerd op het PLATO computersysteem en vond later zijn weg naar het Windows besturingssysteem. Het spel won aan populariteit in de vroege jaren 1990, toen het werd opgenomen in het Windows 95 besturingssysteem. Free Cell is nu een van de populairste solitaire spellen ter wereld.

Free Cell spelen: Regels

Free Cell is een solitaire spel dat gespeeld wordt met een standaard spel van 52 speelkaarten. Het doel van het spel is om alle kaarten van het tableau naar de basisstapels te verplaatsen. Het spel is gewonnen wanneer alle vier de basisstapels zijn opgebouwd in de kleuren van Aas tot Koning.

Het spel wordt gespeeld met acht tableaustapels, vier basisstapels en vier vrije cellen. De tableau stapels zijn de acht kolommen met kaarten in het midden van het scherm. De basisstapels zijn de vier lege velden in de rechterbovenhoek van het scherm. De vrije cellen zijn de vier lege velden in de linkerbovenhoek van het scherm.

Het spel begint met het openleggen van alle 52 kaarten op de acht speelstapels. De kaarten in de tableaustapels worden in aflopende volgorde en afwisselend van kleur gelegd. De bovenste kaart van elke tableaustapel is beschikbaar om op de basisstapels of de vrije cellen te spelen.

Kaarten in de vrije cellen kunnen naar de tableaustapels worden verplaatst, maar slechts één kaart tegelijk. Kaarten op de tableaustapels kunnen worden verplaatst naar de basisstapels of andere tableaustapels, maar alleen als ze in volgorde liggen en van kleur wisselen.

Als een tableaustapel leeg is, kan elke kaart naar die stapel worden verplaatst. Als een vrije cel leeg is, kan elke kaart naar die cel worden verplaatst. Als alle vier de vrije cellen gevuld zijn, kunnen er geen kaarten meer naar de vrije cellen worden verplaatst.

Andere soorten solitaire spellen

Er zijn veel verschillende soorten solitaire spellen, elk met hun eigen unieke regels en gameplay. Enkele van de meest populaire solitaire spellen zijn:

Veertig Dieven

Dit is een uitdagend spel dat wordt gespeeld met twee kaartspellen. Het doel is om alle kaarten te verplaatsen naar de acht basisstapels van Aas tot Koning. U kunt slechts één kaart tegelijk verplaatsen, en de tableaustapels moeten in wisselende kleuren worden opgebouwd.

Belaagd kasteel

Dit is een uniek spel dat wordt gespeeld met twee kaartspellen. Het doel is om alle kaarten te verplaatsen naar de basisstapels in de kleuren van Aas tot Koning. In tegenstelling tot andere spellen worden de basisstapels niet één kaart per keer opgebouwd. In plaats daarvan moet je hele reeksen kaarten in aflopende volgorde verplaatsen.

Yukon

Dit is een uitdagend spel dat wordt gespeeld met een standaard kaartspel van 52 kaarten. Het doel is om alle kaarten te verplaatsen naar de basisstapels in kleur van Aas tot Koning. De tableaustapels zijn opgebouwd in afwisselende kleuren, en je kunt elke reeks kaarten verplaatsen, ongeacht het aantal kaarten in de reeks.

De Wens

Dit is een leuk en uitdagend spel dat wordt gespeeld met een standaardspel van 52 kaarten. Het doel is om alle kaarten te verplaatsen naar de basisstapels in de kleuren van Aas tot Koning. Het spel dankt zijn naam aan het feit dat je een "wens" kunt doen door een kaart van het tableau naar de basisstapel te verplaatsen zonder de gebruikelijke regels te volgen. Je kunt echter maar één wens per spel doen.

Accordeon

Dit is een uniek spel dat wordt gespeeld met een standaardstapel van 52 kaarten. Het doel is om alle kaarten naar de basisstapels te brengen in de kleuren van Aas tot Koning. De tableaustapels worden in wisselende kleuren op- of afgebouwd, en je kunt hele reeksen kaarten verplaatsen, ongeacht het aantal kaarten in de reeks.

Spin

Dit is een uitdagend spel dat wordt gespeeld met twee kaartspellen. Het doel is om alle kaarten in aflopende volgorde en van dezelfde kleur naar de basisstapels te verplaatsen. De basisstapels worden in afwisselende kleuren opgebouwd, en je kunt hele reeksen kaarten verplaatsen ongeacht hoeveel kaarten er in de reeks zitten.

Tips om Free Cell te winnen

Winnen bij Free Cell vereist strategie en vaardigheid. Hier zijn enkele tips om je winstkansen te vergroten: